Решение на съда в ПловдивМасуд Абдо показа среден пръст на журналиститеРешетки

...
Решение на съда в ПловдивМасуд Абдо показа среден пръст на журналиститеРешетки
Коментари Харесай

Арест за сириец каналджия

Решение на съда в Пловдив
Масуд Абдо сподели междинен пръст на публицистите

Решетки и за негови помагачи

Пловдивският областен съд остави в ареста 29-годишния Масуд Абдо, който е упрекнат, че е ръководел канал за трафик на бежанци. Смята се, че той стои и зад незаконен транспорт на мигранти в Бургас, при който рейс с преселници удари преднамерено полицейска патрулка и двама служители на реда починаха на място.

Заедно с Масуд пред съда бяха изправени още четирима души. Сред тях бяха двама българи - мъж и жена, за които юристът им твърди, че са овчари и имат плантация край Средец. Засега петимата са упрекнати, че през септември в Пловдив и Средец помогнали на 24 жители на Сирия, Афганистан и Мароко да обитават и преминат нелегално през страната.

Преди началото на правосъдното съвещание Масуд Абдо демонстративно сподели междинен пръст на публицистите, които го чакаха в съда.

След няколко часово съвещание съдът остави Масуд Ебдо в ареста. Четиримата, посочени за негови помагачи, също са пратени зад решетките.

“Доволен съм от решението на съда. Това демонстрира, че доказателствата, които представихме са солидни ”, сподели прокурор Димитър Пехливанов. Той разкри, че два дни дни след ареста на Масуд на телефона му е получено известие от Истанбул с посочена локация за идване на поредна група мигранти в България. На мястото били хванати 36 бежанци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР